کلارینت سازی بادی است که در انواع فرمها و اندازهها و با رنگهای مختلف صدا ساخته میشود که هر کدام ویژگیهای خاص خود را دارند. این سازها شامل کلارینت ترکی (Turkish Clarinet)، کلارینت سی بمل (Bb Clarinet) و کلارینت سل (Clarinet in A) هستند.
- کلارینت ترکی (Turkish Clarinet): کلارینت ترکی نوعی کلارینت است که بهعنوان سازی سنتی در موسیقی ترکی استفاده میشود. این ساز ویژگیهای خاصی دارد که آن را از سایر انواع کلارینت متمایز میکند؛ از جمله شکل و اندازه، سیستم نواختن و رنگ صدا.
- کلارینت سی بمل (Bb Clarinet): کلارینت سی بمل یکی از پرکاربردترین و معروفترین انواع کلارینت است. این ساز با استفاده از سیستم سی بمل (Bb) نواخته میشود و در انواع موسیقی مانند کلاسیک، جاز، پاپ و موسیقی محلی به کار میرود.
- کلارینت سل (Clarinet in A): کلارینت سل نیز نوعی کلارینت است که از سیستم سل (A) برای نواختن استفاده میکند. این نوع کلارینت بهخصوص در ارکسترها و اجراهایی که نیاز به تنظیمات خاص دارند، استفاده میشود.
هریک از انواع کلارینت، ویژگیها و کاربردهای خاص خود را دارد که با توجه به سبک موسیقی و موقعیت اجرایی استفاده میشود.
موسیقی در شهر دوسلدورف
دوسلدورف شهر موسیقی، رقصهای عجیب و غریب و بزرگان موسیقی پانک در دنیاست. اگر شاخصی از سرانه موسیقیدانان بینالمللی وجود داشت، دوسلدورف احتمالاً اولین شهر آلمان میشد: گروههای کرافت ورک، نئو، لو دوسلدورف و کریدلر سنت از مهمترین گروههای موسیقی با شهرت جهانی هستند که از این شهر به وجود آمدهاند. پیشینهی موسیقی الکترونیکی این شهر را میتوان در حدود نیم قرن دانست. همچنین موسیقی پانک به شکل قابل توجهی در دوسلدورف مورد توجه قرار میگیرد و از فعالان مشهور این سبک میتوان به Toten Hosen و Broilers اشاره کرد.