کلارینت سازی بادی است که در انواع فرمها و اندازهها و با رنگهای مختلف صدا ساخته میشود که هر کدام ویژگیهای خاص خود را دارند. این سازها شامل کلارینت ترکی (Turkish Clarinet)، کلارینت سی بمل (Bb Clarinet) و کلارینت سل (Clarinet in A) هستند.
- کلارینت ترکی (Turkish Clarinet): کلارینت ترکی نوعی کلارینت است که بهعنوان سازی سنتی در موسیقی ترکی استفاده میشود. این ساز ویژگیهای خاصی دارد که آن را از سایر انواع کلارینت متمایز میکند؛ از جمله شکل و اندازه، سیستم نواختن و رنگ صدا.
- کلارینت سی بمل (Bb Clarinet): کلارینت سی بمل یکی از پرکاربردترین و معروفترین انواع کلارینت است. این ساز با استفاده از سیستم سی بمل (Bb) نواخته میشود و در انواع موسیقی مانند کلاسیک، جاز، پاپ و موسیقی محلی به کار میرود.
- کلارینت سل (Clarinet in A): کلارینت سل نیز نوعی کلارینت است که از سیستم سل (A) برای نواختن استفاده میکند. این نوع کلارینت بهخصوص در ارکسترها و اجراهایی که نیاز به تنظیمات خاص دارند، استفاده میشود.
هریک از انواع کلارینت، ویژگیها و کاربردهای خاص خود را دارد که با توجه به سبک موسیقی و موقعیت اجرایی استفاده میشود.
آموزش موسیقی در شارلوت تاون
مرکز کوچکترین استان کانادا، جزیره پرنس ادوارد شهر شارلوت تاون است که توسط مستعمره فرانسوی در سال تأسیس شد. به دلیل انزوا در جزیره شارلوت تاون، فعالیتهای موسیقی اولیهی آن به آماتورها و نوازندگان و خوانندگانی که به صورت تصادفی از این شهر بازدید میکردند خلاصه میشد. در اوایل دهه 1820 مدارس آواز برای آموزش موسیقی کلیسایی در این شهر تشکیل شد و به مرور گسترش پیدا کرد و تا امروز به شکلی کاملاً حرفهای در این شهر مورد استفاده قرار میگیرد. بعد از آن به مرور گروههای موسیقی مختلف مانند گروه شارلوت تاون، گروه پسران اعتدال و گروه پسران کلیسای جامع سنت پیتر در شهر شکل گرفتند. مرکز کنفدراسیون هنرها، باغ آبجو شارلوت تاون و بابا لانژ از معروفترین سالنهی موسیقی این شهر کوچک هستند. بعلاوه جشنوارههای موسیقی مانند کاوندیش بیچ و فستیوال شارلوت تاون در این شهر برگزار میشوند. تارا مک لین، جوی کیتسون، نانسی وایت، گروه تو هورز ترافیک و گروهِ های وایر از معروفترین موسیقیدانها، خوانندگان و نوازندگان این شهر هستند.