کلاس کمانچه فرانسه آنلاین مجازی



کلاس آموزش کمانچه




 
آشنایی با ساز کمانچه
برای آموزش کمانچه و خرید آن ابتدا باید با این ساز آشنا شوید. اجزای این ساز شامل دسته، سرپنجه، گوشی، شیطانک، سرپنجه، سیم، خرک، سیم‌گیر و پوست است. کمانچه‌ای خوب است که نوای بهتری تولید کند.
این ساز شکل کروی دارد و از جنس چوب ساخته شده است. داخل آن خالی است و در قسمت جلویی یک دهانه وجود دارد که با پوست پوشانده می‌شود. برخی از کمانچه‌ها در بخش پشتی باز هستند که صدایی تو دماغی تولید می‌کنند. درحالی‌که کمانچه پشت‌بسته صدایی صاف و واضح دارد. 
• پوست: پوستی که روی دهانه کمانچه قرار می‌گیرد، معمولاً از جنس پوست حیواناتی مانند آهو، بز و بره است. 
• خرک: خرک که از چوب یا استخوان ساخته شده است، روی پوست قرار می‌گیرد. این قسمت دارای شیارهایی است که سیم‌ها روی آن نصب می‌شوند و بافاصله استاندارد در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند. خرک به زاویه‌ای روی پوست قرار می‌گیرد تا طول سیم اول بیشتر و سیم آخر کمتر شود.
• دسته کمانچه شبیه یک لوله چوبی بوده و طول تقریبی آن ۲۵ سانتی‌متر و قطر آن حدوداً ۳ سانتی‌متر است. 
• صفحه‌ای که انگشت نوازنده روی آن قرار می‌گیرد، صفحه انگشت‌گذاری نامیده می‌شود و معمولاً از جنس چوب یا استخوان است. یکی از ویژگی‌های کمانچه، مانند بسیاری از سازهای زهی آرشه‌ای، عدم وجود پرده‌بندی است و هیچ پرده‌ای روی دسته قرار ندارد.
• باتوجه‌به این که کمانچه ۴ سیم دارد، ۴ عدد گوشی نیز در ساز نصب شده است. این گوشی‌ها در جعبه گوشی یا سرپنجه ساز قرار می‌گیرند، به‌گونه‌ای که ۲ عدد در یک طرف سرپنجه و ۲ عدد در طرف دیگر آن قرار دارند.
• شیطانک، قطعه‌ای از جنس استخوان یا چوب به عرض دسته است که بین سرپنجه و دسته قرار می‌گیرد. 
• قطعه کوچک دیگری به نام سیم‌گیر نیز وجود دارد که در انتهای کاسه نصب می‌شود و سر سیم‌ها به آن متصل می‌شود. همچنین، بر روی سیم‌گیر پیچ‌های کوچکی برای تنظیم دقیق‌تر سیم‌ها وجود دارند.









نظرات هنرجویان
سروش ازارمنستان
 -  1402/08/09  -  هنرجوی استاد روژان محمدی


کمانچه ساز مورد علاقه منه ومن تلاش زیادی برای یادگیری این ساز کردم ولی از موقعی که مجموعه ای نواز منو با استاد محمدی عزیز اشنا کرد من پیشرفت قابل ملاحظه ای کردم ممنونم


سودابه
 -  1400/10/19  -  هنرجوی استاد علی ملک محمودی


علاقمند به یادگیری کمانچه هستم و ساکن کانادا در صورت لزوم با شماره واتس اپ 6475305667 تماس حاصل فرمایید


مصطفی سلجوقى
 -  1400/09/10  -  هنرجوی استاد علیرضا عامری


سلام استاد عامری بندر عباس هستند


حسین هوشمند
 -  1400/08/29  -  هنرجوی استاد علیرضا عامری


سلام ووقت بخیر نام کتاب آموزشی رو میخاستم بدونم