کلاس کلارینت کانادا آنلاین مجازی



کلاس آموزش کلارینت




 

ویژگی‌های ساز کلارینت

ساز کلارینت از دسته سازهای چوبی و بادی است که در ساخت آن به طور معمول از چوب سیاه آفریقایی استفاده می‌شود اما امروز انواع مصنوعی آن نیز به بازار عرضه شده‌اند. این ساز از یک لوله‌ی بلند تشکیل شده است که محل خروج صدا در آن کمی شبه لبه‌های یک بوق طراحی شده است. شکل ویژه‌ی مجرای استوانه‌ای ساز باعث شده است که صدای آن ترکیبی از سازهای شالوماو، کلاریون و آلتیسیمو باشد. به طور کلی کلارینت از پنج بخش تشکیل شده است: دهانه‌ی منقاری و زبانه، میله‌ی تو خالی، قطعه‌ی برجسته‌ی لوله، کلیدهای بالایی و پایینی، قطعه‌ی بل. بخش‌های مختلف ساز کلارینت به طور کامل از هم جدا می‌شوند. تعداد سوراخ‌ها و کلیدهای این ساز بسیار بیشتر از سازهای مشابه مانند نی است. از این رو گستره‌ی تولید صدا در آن بسیار بیشتر می‌باشد. کلارینت براساس شکل تولید صدا به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شود که از مهمترین آنها می‌توان به قره نی (کلارینت کوچک)، کلارینت باس، باست هورن و ... اشاره کرد. بنی گودمَن، سابینا میر، شارون کام، گیورا فیدمَن، واسلیس سالیاس، سیدنی بکت، وودی آلن و وودی هرمَن تنها تعدادی از معروفترین کلارینیست‌های دنیا هستند.

موسیقی در کانادا

دریک، لئونارد کوهن، سلین دیون، شاون مندز، نیل یانگ، جونی میچل، آوریل لاوین... همه‌ی این نوازندگان مشهور و در عین حال متفاوت، چه وجه اشتراکی دارند؟ آنها همگی به سرزمین موسیقی، یعنی کانادا تعلق دارند. تاریخچه‌ی موسیقی در این کشور بسیار قدیمی بوده و نوازندگان و خوانندگان مشهوری (در سطح جهانی) را در دل خود جای داده است. در ادامه در مورد تاریخچه‌ی غنی موسیقی این کشور و سبک‌های مخصوص آن بیشتر توضیح می‌دهیم.
 

تاریخ، سبک‌ها و سازهای مختلف کانادا

در حالی که کشور کانادا تنها از 150 سال پیش یک کشور مستقل بوده است، اما سابقه‌ی موسیقی آن به حتی قبل‌تر از این زمان برمی‌گردد. در حالی که موسیقی این کشور نسخه‌ی تغییر یافته‌ی موسیقی اروپایی و سایر مهاجرین به این کشور است، اما موسیقی بومی و اسکیمویی این کشور را نیز نباید نادیده گرفت. با این حال موسیقی جدی در این کشور با ورود فرانسوی‌ها به خاک آن و آوردن سازهایی مانند ویولن، فلوت، گیتار و ... شروع شد. به جز آموزش این سازها به بومیان، سبک‌های مختلف رقص و خوانندگی نیز به آنها آموزش داده شد و موسیقی کانادا شکل گرفت و در سال‌های بعد، شاخه و برگ گرفت و به شکل امروزی تبدیل شد. بر اساس آمار ملی و یک نظرسنجی سراسری، محبوب‌ترین سبک موسیقی در کانادا راک آلترناتیو و پس از آن فولک، پاپ، راک، رپ، کانتری، بلوز، موسیقی معاصر بزرگسالان، موسیقی جهانی و سایر انواع موسیقی است. در کنار سنت بسیار مشهود نوازندگی تایکو که در دهه‌های اخیر در سراسر این کشور محبوبیت پیدا کرده است، سازهای سنتی مانند شاکوهاچی، کوتو و شامیسن در اجراهای معاصر در مراکز شهری در سراسر کانادا شناخته شده و آموزش داده می‌شوند. ساخت سازهای زهی برای استفاده مردمی در سراسر کانادا طرفداران زیادی دارد و ساز کمانچه یک فعالیت گسترده در میان نوازندگان فولک این کشور دارد. سایر سازهایی که در موسیقی محلی فرانسوی و انگلیسی-کانادایی مورد استفاده قرار می‌گیرند عبارتند از: گیتار، آکاردئون دکمه‌ای، سازدهنی، سوت، چنگ یهودی و ...
 








نظرات هنرجویان